Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Skučením ničeho nedosáhnete. Je třeba si vyhrnout rukávy a makat, nebo alespoň propagaovat, burcovat, agitovat, jinak nebude co do úst, je tržní ekonomika.

2 5
možnosti
Foto

Souhlasím:) Ale kyž jsem se snžila o problému mluvit propagačně, dostala jsem hodně pěkných komentářů ;) např.: http://makovik.blog.idnes.cz/c/471017/at-imigranti-opravuji-ceske-zamky.html

1 0
možnosti
Foto

Tohle se bude dít s různými přestávkami stále, dokud budou lidé věřit na stát.

0 1
možnosti
MJ

Popsala jste, Natallie, strašný příběh. Slova nejsou k ničemu. Zažila jsem v padesátých letech daleko "jemnější" příhody - když stařence odváděli krávu a ona plakala, když káceli stromy na jejím poli, které obdělávala celý život... Také na to nikdy nezapomenu. Přeju už jen všechno dobré.

6 0
možnosti
JR

J57a53r47a 19R45a87n11k

2. 8. 2015 10:14

Zrejme mnozi z nas maji predky na kterych se rezim podepsal, proto jsme nelaskou k bolsevismu spojeni.

0 1
možnosti
JK

Ještě dovětek. Víte co je na vašem národu jako celku nepochopitelné? Že lidé jako vy, celé rodiny, v podstatě se dá říct že snad každý Rus má s bolševickým řáděním nějaké negativní zkušenosti z minulosti. Když ne prarodiče, jistě nějaký strýček nebo známý skončil v gulagu a už se nevrátil. Přesto neustále oslavujete masové vrahy Lenina a Stalina, jejich sochy a další bolševické symboly "zdobí" vaše města. Při národních oslavách mladí lidé mávají vlajkami se srpem a kladivem, v Karlových Varech potkáte mladé ruské turisty v kombinéze SSSR se srpem a kladivem, na beranicích komunistické odznaky... Nedokážete se vyrovnat vůbec s minulostí (ani my ne, ovšem ne tak masově) a vaše mladá generace skoro jednohlasně podporuje autokrativní režim, který úspěšně navazuje na Sovětský svaz.

5 1
možnosti
Foto

Vím o tom. Ale tady v ČR je docela velké hnutí ruských disidentů a obyčejných lidí  s nekomunistickým názorem. Například http://www.kulturus.cz/cs/. Právě teď mají zajímavou výstavu v DOXu.

Většina žijících tady Rusů se neztotožňují s politikou Putina. Nesnášejí komunisty. Jsme tu, ale putinova propaganda má velký rozpočet, proto je líp vidět((

3 0
možnosti
JK

To já psal, že bolševici by měli spravit to, co ukradli. Vidíte to z jiného pohledu, než někteří z nás, co zažili komunistické rabování v ČSR. Tedy spíš předkové, já byl dítě... U nás mělo období socialismu devastující vliv na morálku a víru obyvatelstva. Z většinově katolické společnosti se stala většinově ateistická společnost. 25 let po revoluci trvalo, než byl vrácen ukradený církevní majetek a začala probíhat zpětná odluka církví od státu. Komunisti vytvořili trvalý odpor vůči bývalé šlechtické vrstvě, která přetrvává dodnes. Po roce 89 se mnozí šlechtici dostali zpět ke svým nemovitostem, které byly naprosto zdevastované. Tito lidé neměli prostředka na opravy, mnoho z nich pracovali jako topiči a byli úplně bez financí. Zdaleka ne všichni emigrovali. Začínali od nuly. Přesto dokázali mnohé stavby obnovit a dokonce zpřístupnit veřejnosti. Ve společnosti je však proti nim vyvolávána neustálá nenávist... Církevní majetek se odblokovává teprve letos!!! Nebyla šance opravovat kláštery, stát prostě vrací nemovitosti vybydlené a zdevastované. Nyní se to jistě rychle zlepší. Mnoho dnešních "křiklounů" mělo být po roce 89 souzeno za svoje zločiny a v rámci nápravné činnosti mohli památky opravovat... Bylo by to jistě přínosnější, než jejich další působení jak v politice tak ekonomice tohoto státu, které napáchalo další škody.

9 1
možnosti
OH

Myslím, že ten Váš pohled na svět je příliš zjendodušující mišmaš nesmyslů, pramenící z nedostatku skutečných vědomostí. Podle Vás za všechno mohou komunisti. A kdo udělal z lidí ty bestie, které po válce popravovaly a lynčovaly Němce a různé domnělé kolaboranty? Ti lidé přece vyrůstali ve vychvalované demokratické 1 republice, tak kde se v nich vzaly ty zvířecí pudy? Komunisti podle Vás vytvořili odpor vůči bývalé šlechtě, ale šlechtické tituly byly u nás zrušeny daleko dřív, za 1. republiky. V podobných příkladech bych mohl pokračovat. Ani já nemusím komunisty, ale je hloupé házet všechny nešvary na jejich hlavy, skoro 26 let po revoluci.

2 1
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1431x
Milovnice historie, umění a kulturních památek. Druhou mou vášní je cestování.. ze svých cest jsem si přivezla celou řadu zajímavých historek a ráda bych se o ně podělila.

Seznam rubrik