Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Do bodu 3 je to v pořádku. Od bodu 4 už souhlasit nemůžu, bolševik nebolševik. Jen mám takové mlhavé tušení, že poslední bolševici byli členy Sovětské komunistické strany. Zkrátka tam od vás, to jen na okraj.

Nechápu, jak bych byla bývala měla zabránit Sovětům plundrovat naše zámky. Možná jsem se pro zámky měla nechat pověsit.

Velkým škůdcem památek jsou bohužel památkáři, jejich nereálné představy, nesmyslná nařízení, která všechny opravy zbytečně prodraží nebo odloží. Jen nechápu, jak si tohle rozumí s tím ostatním, co tvrdíte. Buď budou zámky v rukou soukromých vlastníků a ti si je budou opravovat po svém a pokud budou chtít, přizvou si k rekonstrukci památkáře kvůli odbornému dohledu, případně poradenství. Jenže tak to nefunguje, máte soukromý majetek a památkáři vás svými nápady a přehnanými požadavky prakticky zruinují. Jde to až tak daleko, že je často skoro lepší nemovitost podpálit.

Slovo "viz" v češtině není zkratka. :-)

0 0
možnosti
Foto

Buď nějaký zámek máte, nebo lezet do zadku nadřízenému. B je správně !

0 1
možnosti

To je pohled realitního makléře typický, když autorka psala o "businessu", tak mě to hned napadlo jako první věc. Předpokládám, že se snaží zprostředkovávat prodeje některých památek klientům z bývalých zemí SSSR.

0 1
možnosti
Foto

Asi ne úplně ve všem bychom se shodli, ale R^

3 0
možnosti
Foto

Bolševik, etatista, demokrat, fašista, komunista to jsou jen lidé, kteří si myslí, že povinností ostatních je žít dle jejich názorů. Rozdíl mezi těmito lidmi je jen v míře omezení svobody druhých a způsobů represe

4 0
možnosti

Skoro v každém Čechovi se skrývá strašidelná bytost...... kdybyste tu bytost aspoň nazvala a pojala jinak.....

Takže kdo horuje s Vámi pro stejnou věc dle Vašeho "desatera", ten bolševík není? Dámo, především si vyndejte ten trám z oka. Pak Čechy možná uvidíte jinak.

2 1
možnosti

J96a73r56a 10R48a42n24k

11. 1. 2016 18:47

Zadny tram v oku nema....predvadime se tak uz od 50. let celemu svetu, pokud mate pocit, ze postaveni dratu a vezi na hranici zamezilo zpravam se dostat ven?

3 1
možnosti

Dal jsem karmu i když nesouhlasím s bodem 7) Důvod je ten, že památkáři si nadiktují spousty podmínek, jejichž realizaci však neplatí a to přináší problémy.

Příkladem budiž např. Petrova bouda v Krkonoších. Nový majitel s ní měl své plány, které však byly diametrálně odlišné od podmínek ochranářů. Ti tak dlouho prudili a vyžadovali nezaplatitelné úpravy, až Petrovka "nešťastnou náhodou" vyhořela. O té náhodě si myslím své a jsem přesvědčen, že při rozumnějším přístupu ochranářů by k ní nedošlo.

0 0
možnosti

Pak jste ale dle této paní "bolševíkem". Stačí prý nesouhlasit s jedním jediným bodem. Že byste se zachránil alespoň tou karmou?

0 1
možnosti

P14a63v69e49l 22K76u44l97a

11. 1. 2016 18:14

Karma, ale schytáte to :-)

3 0
možnosti
Foto

Najděte si restituční kauzu k Hrubému Rohozci. A co všechno si její odpůrci na bývalého majitele navymýšleli.

Není divu, na pozemcích, jichž se restituce též týkala, si postavili domečky a báli se, že budou muset platit.

Zdejším rudým mozečkům jste hezky zdvihla mandle.

2 0
možnosti

Ono je těch kauz povícero, blog však míchá jablka a ananasy bez hlubší znalosti problematiky. Skutečně si myslíte, že je bolševik ten, kdo nemá rád památky? Co je na tom špatného, to přeci neznamená, že ti lidé chtějí památky ničit. Co ty věci kolem jakési památkové daně??? Vše páté přes deváte na jedné hromadě...

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1431x
Milovnice historie, umění a kulturních památek. Druhou mou vášní je cestování.. ze svých cest jsem si přivezla celou řadu zajímavých historek a ráda bych se o ně podělila.

Seznam rubrik