Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím s vámi, že je třeba udržovat kulturní dědictví.

Jen mi připadá dost neprozíravá formulace "docela dobrá investice do budoucna", neb se to bude časem (díky prozíravým zásahům naší milované zbabělé vrchnosti) předělávat na mešitu či minaret.

0 0
možnosti
Foto

Pyramida je jen model. Každý model zjednodušuje. Nemusí být proto neužitečný, jen to není dogma.

Navíc se hodnoty mění s věkem.

0 0
možnosti
Foto

Pěkný příspěvek do diskuze. Potřeba seberealizace je na nejvyšším místě člověka. Právě jste to svým čtenářům dokázala. Děkuji Vám.

:-)

1 0
možnosti
Foto

Děkuji:) Právě toto bylo mým záměrem

0 0
možnosti

Pěkné.R^ Já s vámi souhlasím. Moje firma se živí obnovou památek, mimo jiné. Přicházím do styku s velmi zajímavými lidmi, jejich pohnutky jsou různé. Od potřeby osobní prestiže a uznání - přes snahu zachránit rodinný majetek - až po vyloženě mecenášské majitele, toužící zachránit kus historie a zpřístupnit dalším generacím. Málokdo to dělá pro nějaký osobní zisk... Pyramida... co dodat. Laický názor z mnohaleté práce s lidmi - čím nižší vzdělání a rozhled, tím větší potřeba výhradně těch základních a nejnižších životních hodnot... Takže mě názor paní, která vám psala že kostely a památky ke svému životu nijak nepotřebuje vůbec nepřekvapí.:-)

2 0
možnosti

Ta Maslovova pyramida je opravdu divná spekulace. K základním potřebám na prvním stupni patří i zdraví a seberealizace hned za ním :-)

0 0
možnosti

Pyramida nelže, opravování zámků je opravdu seberealizace. Nevím, kde jste přišla na to, že předmět seberealizace musí člověk znát už od narození - takhle to přece nefunguje ani u jiných druhů seberealizace.

Navíc sama svým článkem dokazujete, že existují lidé, kteří člověka za opravování památek pochválí (a rozhodně nejste jediná taková), takže by to případně mohlo spadat i do vrstvy "uznání a ocenění" :-)

5 0
možnosti
Foto

Ono není divu, že pochválí. Když si mohla udělat takovou reklamu. Paní se totiž živí jako realitní makléřka v oboru kulturního dědictví.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS