Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mám radost z toho, že i mezi Rusy jsou normální lidé, jako Natálie. Rád bych poznal ty, kteří nesnášejí Putina. Také bylo pro mně v Sankt Petěrburgu nepochopitelné, že v petropavlovské pevnosti je pietně udržované místo posledního odpočinku cara Mikuláše II. a jeho rodiny, ovšem ve městě stále stojí Leninovy sochy, tedy vrchního bolševika, který je nechal zavraždit. Komunistické zločiny jsou celkem solidně popsány v dvoudílných Dějinách Ruska 20. století, které vyšly nedávno a editoval je profesor Zubov.

0 0
možnosti

Za článek zasloužená karma.:-)R^

0 0
možnosti

víte jak se vyrábí červánky ?  vyženeš komunisty na kopec a tam je rozstřílíš na mraky

0 0
možnosti

Je to smutný příběh, ale položila jste si někdy otázku proč v carském Rusku byli lidé tak zbídačelí ? Proč na jedné straně uzounká vrstva lidí v neskonalém přepychu o který se svou prací nijak nezasloužili a na druhé straně prakticky žebráci.

Jistě znáte historii krvavé neděle v Petrohradu v roce 1905, car ty dělníky nepovažoval ani za lidské bytosti a nechal je zmasakrovat. A po tom máme plakat nad popravou carovy rodiny. A tehdy v roce 1905 to na Rusi začalo.

1 5
možnosti
Foto

Já ve svém blogu píšu o záchraně českých památek. Je to zaprášené, nudné, nezajímavé pro Čechy vyprávění. Snažím se přes své "já" ukázat důležitost záchrany památek. 

Vidím, ze hledání odpovědi "Kdo je viněn" a "Koho máme potrestat?" je k ničemu. Důležitější je "Co máme dělat?". Takže: události roků 1905, 1914, 1917, 1918, ..., 1931, 1941, 1948, 1968..., se na osudu mé rodiny hodně odehrály, ale aktuální jsou otázky "Jak dokážeme zvítězit?" "Kde je šance zachránit ceske zamky?" "Kdo nám dá peníze?" "Za jakých podmínek?" "Je možné zachránit zamky bez vlastních peněz?" "Jaké jsou tyto možnosti?"

1 1
možnosti
Foto

Pokud se tak stalo v r. 1917, tak by to vypadalo spíše na anarchisty. Machno a spol.

0 1
možnosti
Foto

Nezdá se mi chronologie, bolševici se zmocnili vlády koncem října 1917, pak měl být klid. I podle Děnikina první, kdo vraždil, byl bývalý náčelník generálního štávbu carské armády, který nechal popravit členy nějakého místního sovětu. Takže stěží se vraždění členů Vaší rodiny odehrálo koncem roku 1917. Pokud ano, tak tak nejdříve v polovině r. 1918.

1 2
možnosti
Foto

To máte taky z ročenky CIA? Nebo jste u toho byl?Rv

3 1
možnosti

vyborny prispevek R^ a karma, mate pravdu, ted je to uz jina generace a musi se o pamatky postarat. Ale co lide chteli rict je ze by se za zlociny melo trestat a nemeli by je promlcet, takze ti co neco ukradli nebo znicili, pokud ziji, meli byt davno potrestani. Bohuzel se nestalo, tezko bycha honit, a starat se o pamatky musi nova generace.

4 0
možnosti

Děkuji za otevřenou výpověď. Přečetl jsem si Vaše předchozí blogy a pochopil o co Vám jde. Pod heslem "nejsme jako oni" nikdo komunisty netrestal zařazením do dělnických profesí. A finanční prostředky - připravujeme se o ně sami. Viz chystaná rekonstrukce zámku v Buštěhradě.

3 1
možnosti

To koupě klubu Slávie byla finančně náročnější, ale tunel Blanka ten už je mezi sedmi světovými finančními tunely. Ale to se vás asi nehodí.;-D

0 2
možnosti
Foto

Moc hezký blog, a navíc je v něm náboj, který míří po správné cestě dopředu :-)R^

2 0
možnosti

R^ Paní autorko, příběh vaší rodiny zasluhuje mnohem podrobnější zpracování - nemáte chuť ho šířeji popsat v nějaké publikaci?

5 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1431x
Milovnice historie, umění a kulturních památek. Druhou mou vášní je cestování.. ze svých cest jsem si přivezla celou řadu zajímavých historek a ráda bych se o ně podělila.

Seznam rubrik